Kategoria: Propozycje zwiedzania
Któż z nas nie zachwyca się smakiem tradycyjnych potraw, domowych obiadów, wędlin i serów wyrabianych tradycyjnymi metodami, aromatem miodu i owoców pochodzących prosto z sadu. Tradycja wytwarzania naturalnych wyrobów, pielęgnowana z pokolenia na pokolenie, jest godna zainteresowania. Dlatego też zachęcamy do zapoznania się z bogatą ofertą lokalnych producentów, wśród których spotkać można właścicieli pasiek, suszarni owoców, tłoczni olejów, piekarni wypiekających tradycyjne pieczywo i masarni produkujących wędliny najwyższej jakości. Wszystko, co najsmaczniejsze, można skosztować odwiedzając proponowane przez nas miejsca. Smacznego!
PPHU Maszyny i przetwórstwo nasion oleistych „OL' VITA” Mysłaków
Agroturystyka „Ślęża” Henryk Kowalczyk Sady
"Sady pod Ślężą" Marieta i Bogusław Słowińscy Sady
Piekarnia-cukiernia M.Bąkowski Sobótka
Zakątek Smaków „Zielone Wzgórze” Sulistrowiczki
Chleb żytni na zakwasie z Młyna w Jordanowie Śląskim
Młyn gospodarczy Jordanów Śląski
Piekarnia „Backpol” Łagiewniki
Miody Pszczele z Gospodarstwa Pasiecznego Krzysztofa Kossakowskiego Gilów
Przedsiębiorstwo Mięsno-Garmażeryjne „Galicja”
Miody – Jan Branicki
Piekarnia Cukiernia "Jędruś"
Miody – Andrzej Gryglak
Muszyński – Piekarnia Sp.j. Robert Muszyński, Iwona Muszyńska
Muszyński – Piekarnia Sp.j. Robert Muszyński, Iwona Muszyńska
„Masarnia 3xM” Michniewicz Mariola i Michniewicz Marek
Sklep
„Agrar Magnice – Szparaga”
„Karczma Paśnik”
„Zielona Dolina 2000”