Kategoria: Rowerowe
Dystans: 27.5 km
Czas trwania: 3:30 h
Poziom trudności: łatwy
Ta mająca ok. 26 km trasa łączy miejsca, gdzie powstają najlepsze lokalne przysmaki terenu LGD Gromnik. Jest elementem większego szlaku, który skupia wytwórców produktów lokalnych z całego obszaru przedstawianego w aplikacji. Rozpoczyna się w Sarbach, gdzie w pasiece Jana Branickiego powstają wybitne miody, wiedzie przez cukiernię Jędruś z Łojowic, słynącą z sernika bezowego, masarnię 3xM ze Strzelina, a kończy przy piekarni "Muszyński" ze słynnym pieczywem. Smacznego!
Miody – Jan Branicki
Piekarnia Cukiernia "Jędruś"
Miody – Andrzej Gryglak
Muszyński – Piekarnia Sp.j. Robert Muszyński, Iwona Muszyńska
Muszyński – Piekarnia Sp.j. Robert Muszyński, Iwona Muszyńska
„Masarnia 3xM” Michniewicz Mariola i Michniewicz Marek
Restauracja „Sezam”
Restauracja Fantazja
Restauracja „Strzelec”